VUNDET – Trekløveret

Trekloveret

RUBOW arkitekter vinder ”Trekløveret – ny daginstitution” på Frederiksberg sammen med JL Engineering, AFM og PK3 landsskabsarkitekter.

En enig dommerkomite beskriver vinderforslaget som ”særdeles visionært og godt tilpasset konteksten, en bygning der markerer sig som et særligt sted i byen og tilfører området nye kvaliteter”

Konkurrencen om den moderne daginstitution er afviklet i 2 faser med deltagelse af 5 teams, hvoraf de 2 gik videre til anden fase. Opgaven var at designe en fremtidig daginstitution på Frederiksberg med et visionært, arkitektonisk udtryk og energikoncept, som er tilpasset konteksten, med gode sammenhænge mellem ude og inde og med optimale vilkår for læring, leg og bevægelse.

Dommerkomiteen fremhæver vinderforslaget fra RUBOW arkitekter for at repræsentere en særlig bygning, der passer lige netop i den givne kontekst med et hjørne, et gadeforløb og en vestvendt nabobygning. I sin typologi er vinderforslaget ”Babelstårnet” hverken et punkthus eller en gade infill. ”Bygningen kombinerer det legende og artistiske til en samlet og afklaret form, hvor indhold og udtryk er fint i balance. Huset udtrykker sit indhold uden at overspille, -man er ikke i tvivl om, at her er tale om et børnehus”.

Byggeriet som skal stå færdigt i sommeren 2014 omfatter nedrivning af eksisterende ejendom og opførelse af ny institutionsbygning på ca. 900 m2 fordelt på 3-4 etager, på adressen Nyelands vej 75, Frederiksberg. Frederiksberg Kommune er bygherre.

De 5 konkurrerende teams var:

Team 1: JJW arkitekter m. Wessberg Rådgivende ing. og Bisgaard landskabsarkitekter
Team 2: Cebra arkitekter m. Søren Jensen Rådgivende ing. og Grassat landskabsarkitekter
Team 3: Adept m. Bjerg, Moe & Brødsgaard Rådgivende ing. , Peter Holst landsskabsarkitekter (Fase 2)
Team 4: RUBOW arkitekter m. JL Engineering, AFM og PK3 landsskabsarkitekter (Fase 2)
Team 5: Tegnestuen Vandkunsten m. Wissenbjerg A/S Rådgivende ing.