VUNDET: DAGINSTITUTION HUNDESTED

gårdrum-1-a

RUBOW arkitekter vinder ny integreret daginstitution i Hundested sammen med GVL entreprise A/S, MOE A/S og Lassen Landskab A/S. I det nye Hundested Børnehus på 2000 m2, er der plads til 160 børn, fordelt på 30 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn. Institutionen er en fortolkning af den gamle gård på stedet. Gården samler som motiv sine funktioner om et indre beskyttet gårdrum, der giver lys til bygningens hjerte, visuel kontakt på tværs af huset, samt god overskuelighed. Omkring gårdrummet kan man samle og adskille funktioner på samme tid.

No Title

Gårdens længer sektionerer udearealerne og skabe lommer af læ. Opdelingen giver mulighed for at forskellige udendørs aktiviteter kan foregå samtidig uden at forstyrre hinanden. Bygningens planløsning sikrer en høj grad af fleksibilitet med mange forskellige indretningsmuligheder. Bygningen udformes med store asymmetriske tagflader, der samles i et markant void. Tagfladerne opsamler alle bygningens forskellige funktioner i en helhed, herunder sedumtage, ovenlys, solceller og solfangere, liggehaller, væksthus og overdækkede terrasser – ligesom gården samler længer, hovedhus, udhuse og lader.

facader sus A3 1_100 og 1_50 a