Gråsten Plejecenter udvides

Graasten Pleje

Gråsten plejecenter har fundet vinderteamet

I samarbejde med A78 arkitekter som totalrådgivere, har RUBOW arkitekter og Regnbuen-Kontur arkitekter vundet konkurrencen om udvidelsen af Gråsten Plejecenter for Sønderborg Kommune.

Det eksisterende plejecenter udvides med nye boliger, specielt henvendt til demente borgere. Samtidig opdateres dagcentrets funktioner og tilbud til nutidig standard.

Graasten Pleje3

Bebyggelsen får en struktur som minder om en landsby karakteriseret ved varierede rumlige forløb, intime pladser og stræder og definerede naboskaber.

Bebyggelsesplanen tager afsæt i et ønske om at skabe hjemlighed, overskuelighed og gode betingelser for både fællesskab og privatliv.

Den eksisterende bebyggelse ligger på en skrånende grund med en storslået udsigt over fjorden. Udvidelsen af plejecentret placeres så de smukke omgivelser kan opleves fra både fælles opholdsarealer og fra de private boliger.

Tilbygningernes arkitektur placerer sig loyalt ind i den eksisterende bebyggelse og tilføjer moderne kontraster og nuancer som understreger kvartersprincippet i landsbyen.

Det samlede vinderteam består af A78 arkitekter, RUBOW arkitekter og Regnbuen-Kontur arkitekter samt Wad landskabsarkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen A/S med Ian Hobson Construction.