Radikalt vinderprojekt sætter nye standarder

Trigeparken

Vi har sammen med NCC og KAAI vundet konkurrencen om at renovere Boligforeningen Ringgårdens bebyggelse på Trige Parkvej. Vinderforslaget blev valgt, fordi det ikke bare giver den nedslidte bebyggelse en lettere opdatering, men i stedet udskifter hele klimaskærmen med en ny, der dels opgraderer boligernes rumlige kvaliteter, dels skaber et helt nyt arkitektonisk udtryk med reference tilbage til råhusenes modulære historik.

Trige Parkvej blev opført i 1980-81 og er i dag nedslidt på alle dimensioner. Renoveringen skal både arkitektonisk, komfort- og energimæssigt give bebyggelsen et kæmpe løft.

Boligforeningen Ringgården lægger i dommerbetænkningen særligt vægt på at projektet i sin radikale vinkel på transformeringen sætter helt nye standarder for designløsningerne med fokus på arkitektur og bæredygtighed.

Den kommende renovering indebærer, at der fjernes tre opgange med boliger i tre af afdelingens seks blokke. Bebyggelsen får således en helt ny strukturel profil med et mix af blokke og punkthuse. De bygningsfysiske indgreb understøttes af nye energieffektive facader beklædt med profilerede aluplader, gulv-til-loft vinduer og integrerede altaner, der tilsammen skaber et nutidigt og helstøbt udtryk.

Om cirka to år, når renoveringen er færdig, består bebyggelsen på Trige Parkvej af 153 moderne og energieffektive boliger.

Læs mere her