Skolen i Skoven

200 DPI FINAL farve small

I synergien mellem landskab og bebyggelse, skole, multihal og kulturcenter er skabt et moderne læringsmiljø i et visionært arkitektonisk udtryk og en nyskabende disponering af skolens rumligheder.

Vilhelmsro diagrammerSkolen er opdelt i huse med hver deres personlighed. De ‘står på tæer’. Terrænet bugter sig mellem husene og bliver allestedsnærværende. Kompositionen og bearbejdningen af overgange mellem ude og inde muliggør mange måder at indrette undervisningen på, med et nuanceret katalog af rumligheder til både aktivitet og fordybelse.

Vilhelmsro sitplan

RUBOW arkitekter har skabt en varm, bæredygtig og inkluderende ramme om det kulturelle kraftcenter, som en skole er for sit lokalsamfund. . Se film fra skolen.

WEB_Vilhelmsro_RJVilhelmsro_Skole_010_H

Vilhelmsro trappe_int.Vilhelmsro kultur_int.78_001_Vilhelmsro_Skole_093_L PNG

År  

2010-2013

Bygherre  

Fredensborg Kommune

Sted  

Vilhelmsro, Fredensborg

Størrelse  

8.900 m2

Totalentreprenør  

GVL entreprise

Arkitekt  

RUBOW arkitekter

Ingeniør  

Oluf Jørgensen A/S & Lars Ørtoft

Landskabsarkitekt  

Lassen Landskab A/S

Konsulent  

NIRAS

Præmiering  

1.præmie i indbudt konkurrence, udvalgt til Venedig Biennale 2016, udvalgt til Danske Ark's eksempelsamling 'ARKITEKTUR MED MERVÆRDI'

Status  

Udført

Sagsansvarlig partner  

Susanne Hansen

Undervisning
Værdi i byggeri