Bispevej

Bispevej er en integreret motorik institution i Stavtrup ved Aarhus der rummer 2 børnehavegrupper og 2 vuggestuegrupper. Med en beliggenhed i Landzone, er der gjort meget for at tilpasse byggeriet til det eksisterende miljø omkring Bispegården.

RUBOW_Bispevej_03

RUBOW_Bispevej_04
Bispevej7_08_situationsplan
Bygningen er disponeret som tre sammenliggende længehuse, der forskyder sig i forhold til hinanden.

Motorisk landskab
Den centrale længe rummer husets hjerte caféen, og husets omdrejningspunkt, den “røde boks”, der rummer forskellige fællesfunktioner og samtidigt fungerer som et motorisk landskab, som børnene kan bevæge sig i.

RUBOW_Bispevej_05

RUBOW_Bispevej_06

Vuggestuegrupperne er placeret omkring caféen mod nord og øst, med udgang til den mere stille og skærmede del af legepladsen. Børnehavegrupperne er placeret mod syd og vest, ud mod den mere aktive del af legepladsen.
RUBOW_Bispevej_08

RUBOW_Bispevej_09

Institutionen er blevet til i tæt samarbejde med brugergruppen, gennem en såkaldt RULL process, styret af RUBOW arkitekter.

År  

2015-2017

Bygherre  

Aarhus Kommune

Sted  

Stavtrup

Størrelse  

650 m2

Totalrådgiver  

RUBOW arkitekter

Entrepriseform  

Fag-entreprise

RUBOW_Bispevej_02