Carlsberg Byen

Det 101.000 m2 store bygningskompleks skal huse undervisningsfaciliteter til professionshøjskolen UCC, sportshaller, auditorier, laboratorier og bibliotek, kantine for ca. 10.000 studerende samt ca. 120 boliger, caféer og dagligvareforretninger for bydelen i et nyt moderne campus. Byggeriet starter 1 etager under jord med p-kælder i konstruktion og kobles direkte til Carlsberg Station. Bebyggelsen danner en 8 etagers base, hvorfra det 100 meter højt Bohrs Tårn, markerer sig blandt Carlsbergs skorstene.

RUBOW arkitekter var hovedrådgiver for et team af arkitekter under hovedprojekteringen i totalentreprise for NCC. Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Christensen & Co Arkitekter A/S, COBE arkitekter ApS, Nord Arkitekter ApS, Effekt I/S og NIRAS A/S har udarbejdet konkurrenceprojektet og projektforslaget for Carlsberg Byen P/S.

Bedre, billigere BIM

Projektet er udarbejdet i en 3D-model tilsvarende BIPS informationsniveau 4 i Revit. Den er bl.a. modelleret med brandtekniske metadata. Der er løbende ført internt modelkontrol i Solibri Model Tjekker samt udført løbende visuel kontrol via linkede IFC/RVT-fagmodeller (KON, AIR, VVS). Derudover har der været udleveret IFC-filer til ekstern konsistens- og kollisionskontrol. Projektet er som konsekvens af effektiv BIM projektering afleveret før tid og til prisen!

Carlsbergbyen_01

Carlsberg

År  

2012-2016

Bygherre  

Carlsberg Byen (Realdania, Carlsberg, PFA Pension, PenSam og Topdanmark)

Sted  

København V

Størrelse  

101.000 m2

Totalentreprenør  

NCC

Arkitekt  

RUBOW arkitekter + Mikkelsen arkitekter

Ingeniør  

Rambøll

Landskabsarkitekt  

1:1 Landskab

BG_Bolig