Gigthospitalet Terapibassin

Terapibassin

Sønderborg skal i fremtiden huse et moderne kursted, hvor den eksisterende sygehusbygning transformeres til et professionelt behandlingsmiljø, med fokus på det enkelte menneske.

Terapibassinet orienteres panoramisk mod udsigten til Alssund fjorden og bades i dagslys. Vægge og lofte fores med trælister i et akustisk system, som sikrer en meget roligt og stemningsfuld oplevelse, både om dagen og aftenen.

Indretning med helende arkitektur
Vores tilgang til og prioritering af opgaven tager udgangspunkt i kendt evidens for helende arkitektur. Brugerne vejledes af en meget tydeligt og præcis materialeholdning, der samtidigt understøtter principper for god tilgængelighed for alle patienttyper.

Rummet er dimensioneret til at kunne indeholde et separat spa bad med ultrarød sauna. Området indrettes alternativt som en lille japansk have med siddekant. Selve bassinet måler 12 x 6 m. og udføres med varierende vanddybde, således at alle kan finde den position hvor opdriften på kroppen er optimal.

Gigthospitalet_Bassin_Diagram_1200

År  

2016-2018

Bygherre  

Gigtforeningen

Sted  

Sønderborg

Størrelse  

5.900 m2 brutto heraf 420 m2 nybyg og 4.250 m2 landskab

Totalrådgiver  

RUBOW arkitekter A/S

Arkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Ingeniør  

Hundsbæk og Henriksen Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Konsulent  

Teknologisk Institut, bassin teknologi og Gade & Mortensen Akustik

Præmiering  

Vundet i indbudt konkurrence

Status  

Vundet konkurrenceforslag april 2016 Forventes indflytningsklar medio 2018

Terapibassin