Green Lighthouse

collage_lowres-1

Det CO2-neutrale højhus er RUBOW arkitekters bud på fremtidens bæredygtige kontorbyggeri.

Et nyt bæredygtigt hus, hvor der er balance mellem energieffektivitet, arkitektonisk kvalitet, sundt indeklima og et godt dagslys ved hjælp af bæredygtige og innovative tilgange til bygningsdesign.

Huset indeholder faciliteter for undervisere og studerende på de naturvidenskabelige uddannelser på Københavns Universitet. De fem parter bag byggeriet ønsker, at det nye hus bliver et fyrtårn for bæredygtigt byggeri for København, Danmark og resten af Europa. Byggeriet kaldes Green Lighthouse, og huset tænkes som et udstillingsvindue ved klimatopmødet i 2009.

 

Indbudt konkurrence om bæredygtige og innovative tilgange til bygningsdesign.
Konkurrencen er udskrevet af Universitets- og Bygningsstyrelsen, Københavns Universitet, Velux, Velfac og Københavns Kommune.

mellem store huse

År  

2008

Bygherre  

Københavns Universitet og København Kommune

Sted  

København

Ingeniør  

Danmarks Tekniske Universitet DTU, Peder Vejsig

Landskabsarkitekt  

SLA

Konsulent  

MTH Projektering

BG_green lighthouse