Kulturhus Skt. Joseph

Inden for rammerne af klosteret, Sankt Joseph fra 1905, bringes nyt og gammelt i spil og bliver med ombygning, renovering og nybyggeri til et trygt og generøst kultur- og botilbud for ældre med vægt på sammenhængskraft og fælleskaber.

Kulturhuset Sankt Joseph
Vi inspireres af den måde klostre i traditionel forstand var centrum for byens liv. Byen indenfor klostermuren var et kompakt og funktionelt fællesskab, hvor alt var forbundet, havde betydning og bidrog til fællesskabet. Her, som det bankende hjerte, ligger kirkerummet som både historisk centrum og centrum for et fællesskab, som strækker sig på tværs af plejeboliger, seniorboliger og by.


Kirkerummet vil blive et semioffenligt kulturhus, som kan bringe byens variation og liv ind til borgere, som ikke i samme grad som tidligere, selv har mulighed for at opsøge hverdagslivet. Det kan eksempelvis være fællesspisning, koncerter, udstillinger og foreningsliv som babyrytmik, bridgeklub, senior pilates mv.

Kirken åbnes mere op ind mod kirkepladsen og plejecentret og gør det muligt gennem aktiviteter at søge ud på pladsen. Det gør byens liv synligt fra plejecentrets fællesarealer og balkoner.

År  

2016-2019

Bygherre  

Lejerbo, Københavns Kommune

Sted  

Strandvejen, København Ø

Størrelse  

7800 m2 Nybyggeri

Totalentreprenør  

Enemærke Petersen a/s

Arkitekt  

RUBOW arkitekter

Ingeniør  

Sweco

Landskabsarkitekt  

RUBOW arkitekter

Fotograf/Visualisering  

Vizmo

Entrepriseform  

Totalentreprise

Status  

Under projektering

Sagsansvarlig partner  

Lars Hetland