Lille Sky

1_edit2

Vinderforslag i indbudt konkurrence om ny daginstitution til Hvidovre Kommune.

Daginstitutionen opbygges som et enkelt geometrisk landskab af grundhuse, dækket af en let tagkonstruktion, der som en hvid sky svæver over landskabet – skaber ly for regn mens nøje udskårne huller i skydækket lukker sollys igennem.

2_edit

Bevægelsesforløbene snor sig mellem inde og ude og understøttes udenfor af et bevægelseslandskab detaljeret med lokale topografier – særlige steder med hver sine aktiviteter, motoriske udfordringer, materialer og planter i en række mikroklimaer, navngivet Bakkelandet, Stranden, Frugthaven, Fælleden, Krattet, Gårdspladsen og Plantagen.

AxoEksperimentarietLandskabsplan

IMG_3715-edit

År  

2015-2018

Bygherre  

Hvidovre Kommune

Sted  

Avedøre

Adresse  

Cirkusgrunden

Størrelse  

Landskab 2000 m2, byggeri 1600 m2

Totalrådgiver  

RUBOW arkitekter A/S

Arkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Ingeniør  

SlothMøller A/S

Landskabsarkitekt  

RUBOW arkitekter

Entrepriseform  

Hovedentreprise

Status  

Udført

Ankomst