Ny Kildemosen

Konkurrenceforslag til ny børneinstitution i Kolding. En gammel kaserne transformeres om til attraktivt, naturpræget og bæredygtigt børneunivers – og efterfølgende også til udbud for kommunens borgere i form af fx. forskellige værksteder.
Ny Kildemosen2
Afsættet for den arkitektoniske hovedidé, har været at udnytte alle stedets potentialer i kombination med de fine tanker i kommunens visionsprogram. Daginstitutionen udlægges derfor på grundens øvre plateau, for at friholde alle grundens særlige steder. Byggeriet organiseres som en fortætning af små teglhuse grupperet i fire individuelle klynger.
Ny Kildemosen4
De fire klynger kobles fysisk af et indendørs ’stræde’, en effektiv og oplevelsesrig kobling af bygningerne. Herfra udnyttes kigget til landskab og udearealer, når man bevæger sig mellem klyngerne. ’Strædet’ kobler klyngerne via fire små ’børnetorve’.

Børnetorvet er projektets oversættelse af vådrumsgarderoben, som et anvendeligt overgangsrum. Torvet er råt og kan spules. Det udføres med store glaspartier med kig til både udearealer og himlen. De dobbelthøje torve skaber en ’skyline’ i det færdige byggeri, der tydeligt markerer den enkelte klynge i byggeriet.
Ny Kildemosen6
Ny Kildemosen3
Ny Kildemosen5

År  

2018

Sted  

Kolding

Arkitekt  

RUBOW arkitekter

Landskabsarkitekt  

RUBOW arkitekter

Status  

Afsluttet

BG