Aarhus sejlsportscenter

Aarhus Internationale Sejlsportscenter skal være med til at sætte Aarhus på verdenskortet og samtidig åbne for helt nye offentligt tilgængelige rekreative områder på havnen, hvor sejlsporten bliver mere synlig i borgernes bevidsthed, og centeret er et attraktivt udflugtsmål på havnen, der kan benyttes af byens borgere og turister.

Robusthed, dagslys og daglig drift er væsentlige fokuspunkter for udformningen af den struktur, som kan huse et internationalt sejlsportscenter på Aarhus havn. De tekniske valg er kombineret med ønsket om at designe smukke haller med afsæt i sejlsportens univers.

Bygningen er komponeret af to elementer: det beskyttende tag og et robust udkigs- og klubtårn. De to elementer samler de forskellige funktionsbehov i en enkel og imødekommende arkitektur, der udnytter de forskellige miljøer og (klub-)aktiviteter, bygningen henvender sig til. Fra havsiden udgør sejlsportscenteret et tydeligt landmærke for sejlsporten. Fra landsiden afsluttes idrætspromenaden og Marina Park af en facilitet, der favner og tilbyder nye aktiviteter i området.

baadhal

År  

2013

Bygherre  

Sailing Aarhus

Sted  

Aarhus Havn

Størrelse  

3500 m2

Totalrådgiver  

RUBOW arkitekter

Arkitekt  

Reiulf Ramstad Arkitekter

Ingeniør  

Oluf Jørgensen

Entrepriseform  

Indbudt konkurrence

Sejlsportscenter_Bådhal_Zoom_1920-SH