Science LAB indstillet til Årets Arne

Science LAB indstillet til Årets Arne

Christianshavns Skoles nye Science LAB er indstillet til ”Årets Arne”. Årets Arne er en arkitekturpris, hvis hovedformål er at udpege fremragende ny arkitektur i København.

Videnskab og udveksling

Science LAB samler laboratorier, faglokaler og sociale hangouts i et kompakt hus med fokus på udveksling og overlap mellem elever og viden. Ved at tænke i integrerede programløsninger, er det lykkedes at designe et hus, som understøtter faglige sammenhænge ved at aktivere sociale fællesskaber, udearealer og birum som katalysatorer for vidensbaserede og sociale sammenstød på tværs af huset. Bygningens disponering understøtter fleksibel anvendelse. Rummenes indbyrdes organisering er disponeret med flydende skel, som opfordrer til fleksibel brug.

Læring i omgivelserne

For at udvikle sig må man slippe angsten for at lave fejl. Derfor har vi prioriteret en arkitektur, som understreger, at man her er i proces. Science LAB er et værksted med både fysisk og funktionelt højt til loftet, som kan rumme eksperimentet og nye læringsformer.

Bygningen inddrager omgivelserne og skaber en flydende overgang til resten af gårdrummet. Udendørs læringsområder udvider bygningens programmer med udvendige fagområder, som inddrager naturen som en integreret det af læringen, eksperimenterne og aktiviteterne.

Husets identitet er farvet af rå betonkonstruktioner, synlige bjælker og bliver derved i sig selv et studie i blottet matematik/statik.

Vi har prioriteret at have en bred teknisk faglighed igennem interessentinddragelsen, hvilket har medført en høj grad af afsmitning mellem fagligheder til gavn for det endelige udtryk og den endelige funktionalitet.

Stem på dine favoritter

Årets Arne er stiftet af Arkitektforeningen København og uddeles årligt ved lokalafdelingens nytårskur.

Alle medlemmer af Arkitektforeningen København kan gennem de næste uger stemme på deres favoritter. De fem værker der opnår flest stemmer, nomineres til Årets Arne.

Du kan læse mere og stemme her:

https://v8.valgservice.dk/aa_aarets_arne-2020

Eller besøge projektet hjemmeside her:

https://rubowarkitekter.dk/?projekter=christianshavns-skole-3&rubowtax=1798