Indvielse af Christianshavns Skole

I denne uge blev Christianshavns Skole indviet af Københavns overborgmester Frank Jensen samt børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen under festlige rammer og flotte taler.

Lærere og eleverne har taget den nye skole til sig, og elevrådsformændene fremhævede det nye udskolingsmiljø som et sted hvor man har lyst til at være og til at lære, mens Frank Jensen lagde vægt på det både læringsrige og bæredygtige ved en byskole i historiske rammer.

Skolen er blevet renoveret, ombygget og udbygget på begge matrikler: Det nye ScienceLAB styrker det naturfaglige område og projektorienteret undervisning, mens det nye Anneks sikrer inspirerende rammer for de mindste og fritidshjemmet.

Christianshavns Skole består af 4 eksisterende bygninger; Annekset, Hovedskolen, Filialen og Philip de Langes Villa, to af dem bevaringsværdige og én er fredet. Stedets potentiale er den historiske kontekst og bygningernes arkitektoniske kvalitet. På den udbyggede nye skole, møder man derfor stedets mange historiske lag som inspiration i både de nye og ombyggede bygninger, uderum og læringsflader.