Helende arkitektur på Christiansborg

RUBOW arkitekter var inviteret til konferencen om demensvenlig arkitektur ‘Sunde omgivelser i fremtidens demenspleje‘ på Christiansborg.

Charlotte Rahr Mortensen, arkitekt og sygeplejerske hos RUBOW arkitekter, holdt oplæg om Helende arkitektur – herunder effekten af disponering af rum og indretningen af disse, samt brug af arkitektoniske virkemidler med positiv indvirkning på sanserne, som brug af farver og dagslys – sammenlagt med viden om plejefilosofi og hvordan demens kommer til udtryk hos det enkelte menneske.

Med den viden og sammentænkning kan vi bedre skabe helende arkitektur og sunde omgivelser for mennesker med demens på plejehjem.

På konferencen deltog både politikere, beslutningstagere, Alzheimerforeningen, pleje- og sundhedsfaglige producenter, borgere og pårørende i en engageret debat om fremtidens demenspleje.

Arrangementet blev afsluttet med politisk paneldebat med Karina Adsbøl (DF) ældreordfører, Birgitte Vind (S) ældreordfører, Jane Heitmann (V) ældreordfører, Kirsten Normann Andersen (SF) sundheds- og ældreordfører, Nils Sjøberg (RV) forebyggelsesordfører, Per Larsen (KF) sundheds- og ældreordfører, Peder Hvelplund (EL) sundheds- og ældreordfører.

Karina Adsbøl var vært på konferencen som var arrangeret af Chromaviso.