Trigeparken forvandlet

Fra nedslidt boligbebyggelse – til 153 moderne og energieffektive familieboliger med store altaner og gennemlyste opholdsrum.

RUBOW arkitekter vandt i 2017 sammen med NCC og KAAI, konkurrencen om at renovere Boligforeningen Ringgårdens bebyggelse på Trige Parkvej ved Aarhus. Vinderforslaget blev dengang valgt, fordi det ikke blot gav den nedslidte bebyggelse en lettere opdatering, men i stedet udskiftede hele klimaskærmen med en ny, der dels opgraderer boligernes rumlige kvaliteter, dels skaber et helt nyt arkitektonisk udtryk med reference tilbage til råhusenes modulære historie.

Nu er beboerne flyttet tilbage i bebyggelsen – og vi er både stolte og glade for at høre om den effekt renoveringen har haft. En af beboerne, Frida – har fortalt om sin oplevelse i Ringgårdens Beboermagasin.

Uddrag fra Fridas historie:
“Efter 9 måneders genhusning kunne Frida flytte. – Jeg har, fra jeg satte mine ben i Trigeparken første gang følt, jeg har fundet mit paradis på jord. Nu er det bare blevet endnu bedre med den nye lejlighed. (…) Frida har svært ved at skjule sin begejstring for den nye lejlighed. Hun har fået en flot, stor åben altan, hvor hun glæder sig til at sidde og nyde den friske sommerluft.

Noget af det, Frida fremhæver som det bedste ved den nye lejlighed, er det store rum med køkken og stue ud i et. – Her er meget mere lys og mere plads. I den gamle lejlighed var der mere spildplads med den lange gang og en stue, jeg ikke rigtig kunne udnytte.

I den nye stue er der masser af plads til, at Frida kan invitere mange gæster, og hun er rigtig glad for atmosfæren i den nye stue med lys fra alle sider.”

Se projektet her.