Nomineret til WLA 2020

Linjer i Landskabet nomineret til World Landscape Award 2020

Vi er meget stolte og glade for at være nomineret til WLA 2020 med landskabsprojektet Linjer i Landskabet, et projekt der forbinder mennesker, landskab og kulturarv. Sammen med Bornholms Regionskommune, initiativtager Bjarne Westerdahl og de lokale ildsjæle har vi fået en stærk fortælling fra Åkirkeby gjort synlig og tilgængelig.

En international jury har udvalgt de 8 nominerede i kategorien Built Small blandt 230 indsendte fra hele verden. De nominerede kan ses her: WLA Shortlist.

Linjer i Landskabet er en 10 km lange oplevelsessti på Bornholm, der tager de besøgende på en rejse gennem 1 mia. års kultur- og naturarv med forstenet havbund og spor efter vulkansk aktivitet.

RUBOW arkitekter har tegnet opholdsplatforme på ruten, hvor den unikke geologiske historie formidles og naturen kan opleves. Platformene er udformet i ét stykke, placeret svævende over landskabet. Der er arbejdet med lokalt tilpassede løsninger, sikring af natur- og kulturarv med både fredning og synlighed, sammenkædning af by og landskab og adgang til grønne områder, der bidrager til borgernes sundhed.

Projektet var ligeledes nomineret til Dansk Landskabspris 2019.

Linjer i Landskabet er blevet til i samarbejde med Bornholms Regionskommune, NaturBornholm, Sydbornholms Turist- og erhvervssammenslutning, styregruppen, Ingeniør NJ Cph og entreprenør KH Maskinværksted i Rønne og er støttet af Nordea Fonden og flere lokale fonde.