RUBOW arkitekter deler læring fra partnerskabet

I det kommende år, vil fsb HJEM og KAB’s byggepartnerskab &os samle op på de erfaringer, der er etableret i danmarks to første almene strategiske partnerskaber. Målet er at hjælpe øvrige almene boligorganisationer på vejen mod det strategiske samarbejde.

Hvornår er et strategisk partnerskab en god idé? Og hvordan kommer man i gang? Det er hovedspørgsmålene, som et nyt udviklingsprojekt i regi af AlmenNet skal besvare. Udviklingsprojektet tager afsæt i de første erfaringer fra fsb HJEM og byggepartnerskabet &os, og skal hjælpe almene bygherrer på vejen mod nye strategiske partnerskaber.

Tirsdag 20. oktober indledtes arbejdet i et nyt vidensnetværk, der skal samle op på de første erfaringer fra etableringen af de to første strategiske partnerskaber i det almene byggeri. fsb, KAB samt Landsbyggefonden er gået sammen om at finansiere et fælles udviklingsprojekt i regi af AlmenNet, der skal give de almene bygherrer indsigt i den viden og de erfaringer, som de to strategiske partnerskaber hidtil har skabt.

“Formålet med de fælles udviklingsprojekter i AlmenNet er altid at skabe ny viden og give anbefalinger og konkrete værktøjer videre til de almene bygherrer. I dette udviklingsprojekt er der især fokus på at etablere et netværk mellem de almene bygherrer, så man over tid kan dele viden og erfaringer om strategiske partnerskaber og hjælpe nye almene bygherrer, når de overvejer at etablere et strategisk partnerskab”, fortæller Astrid Biering Fonsbøl, sekretariatsleder fra AlmenNet.

Læs mere om udviklingsprojektet her

Udviklingsprojektet er finansieret med støtte fra Landsbyggefonden og gennemføres i et samarbejde på tværs af AlmenNet, KAB – Bedre boliger for alle, – fsb – mere end en bolig, REkommanderet, Smith Innovation, NCC Construction Danmark A/S, Enemærke & Petersen a/s, KANT arkitekter, RUBOW arkitekter, JJW, SLA, Norconsult, COWI og Oluf Jørgensen A/S.