Aarhus Kommune hædrer arkitekturen

Vi er meget stolte over at Aarhus Kommune har præmieret vores Kultursal til Det Grønlandske Hus.

Stadsarkitekt Stephen Willacys skriver følgende i motiveringen af Kultursalen:

“På Dalgas Avenue finder man nogle af de smukkeste og fineste villaer i Aarhus, især på den vestlige side hvor Det Grønlandske Hus ligger, og hvor Kultursalen nu er blevet tilføjet.

Huset fremstår i en skarp og enkel form, i smukt canadisk cedertræ, som vil patinere flot og skifte farve over tid. Huset fremstår let og elegant under den smukke, gamle blodbøg. Med behørig afstand til den gamle, hvidpudsede palæagtige villa, er tilbygningen drejet en smule, langs matrikelskellet, for at understrege, at den er anderledes og ny. Den nye tilbygning underlægger sig hovedbygningen, men har sin egen stærke identitet og vækker nysgerrighed hos forbipasserende. Samspillet mellem de to bygninger skaber et spændende nyt landskabsformet ankomstrum, som tager smukt imod én, når man bevæger sig langs Avenuen mod Tangkrogen.

Den nye Kultursal afspejler den enkle grundform, med højt til kip og flotte strejf af lysindfald fra ovenlys langs gavlen. Væggene er beklædt med perforerede, glatte akustikpaneler i skrællet fyr med en mat lak med lysfilm, som skaber en flot sammenhæng mellem interiør og eksteriør og bidrager til at give huset en særlig intim stemning.”

Link til Aarhus Kommunes hjemmeside: Aarhus Kommune hædrer arkitekturen.

Link til: Præmiererede Projekter

Se projektet her: Det Grønlandske Hus