RUBOW arkitekter bliver en del af Norconsult

Den tværfaglige rådgivningskoncern Norconsult overtager RUBOW arkitekter og styrker samarbejdet mellem arkitekter og ingeniører. Hvis vi vil realisere de bedste byggeprojekter og være førende inden for integreret design i en branche, der er mere kompleks end nogensinde før, så kræver det et tæt samspil mellem fagligheder, lyder det fra adm. direktør Thomas Bolding Rasmussen.

Nutidens komplekse byggeprojekter når bedst i mål, når arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen i projekternes indledende faser. Det har længe været opskriften på Norconsults tilgang til markedet, der nu styrker selv samme fremgangsmåde ved at opkøbe RUBOW arkitekter. Den københavnske tegnstue, der også har kontor i Aarhus, er blandt branchens førende inden for velfærdsarkitektur, og deres kompetencer er særligt efterspurgt inden for bl.a. alment og offentligt byggeri samt landskabsarkitektur.

Tegnestuen beholder navnet RUBOW arkitekter, og de ca. 100 medarbejdere bliver en del af Norconsult-koncernen. Med tilførslen af de nye kollegaer i Norconsult bliver fordelingen mellem arkitekter og ingeniører stort set ligelig, og det glæder adm. direktør i Norconsult Thomas Bolding Rasmussen.

“Med opkøbet styrker vi vores strategi om at levere helhedsorienterede løsninger, hvor arkitekter og ingeniører arbejder tæt sammen. Vi får nogle af de dygtigste arkitekter på markedet med ombord, og jeg er sikker på, at det vil skabe nogle positive synergier i koncernen og samtidig understøtte vores ambitioner om integreret design. Vi stræber efter at være de bedste inden for totalrådgivning, og opkøbet er et skridt i den rigtige retning”,
siger Thomas Bolding Rasmussen.

Efter opkøbet vil Norconsult råde over 170 arkitekter i Danmark og bliver dermed blandt de største arkitektvirksomheder herhjemme.

“Opkøbet betyder, at vi rykker op i den øverste liga i arkitektbranchen. Jeg er sikker på, at det vil styrke os internt og samtidig give vores bygherrer merværdi i form høj arkitektonisk kreativitet og kvalitet”,
siger Thomas Bolding Rasmussen.

Tættere samarbejde giver frirum til kreativiteten
Driften af RUBOW arkitekter vil langt hen ad vejen fortsætte som før, men virksomheden vil fremadrettet inddrage ingeniørerne langt tidligere i udviklingen af projekterne. Ifølge de tre partnere og direktører i RUBOW arkitekter Lars Bo Lindblad, Lars Hetland og Susanne Hansen vil samarbejdet med Norconsults arkitekter og ingeniører give et større rum til kreativ udfoldelse og faglig udvikling.

“Vi er rigtig glade for at RUBOW arkitekter bliver en del af en udviklingsorienteret, skandinavisk rådgivningsvirksomhed. Vi ser ind i en fremtidig vækst, hvor også kompleksiteten og kravene til bæredygtighed og helhedsorienterede løsninger i vores branche øges gevaldigt. Med Norconsult kan vi blive klogere sammen, da det tætte samspil tidligt i projekterne vil sikre nogle meget stærkere og værdifulde arbejdsprocesser, der vil styrke kvaliteten i vores projekter. Vi stræber efter at skabe rammer, hvor mennesker trives, og at vi gennem vores arkitektur bliver en katalysator for en bæredygtig samfundsudvikling. Det kan vi sammen med Norconsult,”
siger Lars Bo Lindblad, og tilføjer:   

“Derudover betragter vi det som en stor styrke, at vi træder ind i en 100 pct. medarbejderejet koncern. Jeg tror på, at det har stor betydning for det personlige engagement og evnen til at levere flotte resultater, at virksomheden man arbejder i, er ejet af medarbejderne selv.” 

Lars Bo Lindblad, Lars Hetland og Susanne Hansen fortsætter som partnere og direktører i virksomheden sammen med den øvrige ledelse. RUBOW arkitekter vil fortsat have kontor i Skt. Annæ Passage i København og i Fredensgade i Aarhus.

Om Norconsult i Danmark
Norconsult A/S (Danmark) ejes 100 % af den norske rådgivningskoncern Norconsult A/S. Norconsult Danmark beskæftiger efter opkøbet af Rubow arkitekter 360 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg. Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand til at yde professionel rådgivning til såvel byggeriet som industrien.

Norconsult koncernen
Med ca. 4500 ansatte er Norconsult Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien samt i resten af verden. Norconsult besidder en solid erfaring fra et meget stort antal gennemførte opgaver for både offentlige og private bygherrer inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas, pharma. Norconsult er ejet af medarbejderne.

Om RUBOW arkitekter
RUBOW arkitekter A/S består af både unge og erfarne arkitekter, landskabsarkitekter, planlæggere, DGNB-konsulenter, konstruktører, ingeniører og byggeøkonomer. Virksomhedens kompetencer spænder fra overordnet skitsering til detailprojektering og byggeledelse. Virksomheden har gennem de seneste år beskæftiget ca. 100 højtkvalificerede medarbejdere. RUBOW arkitekter arbejder med en bred portefølje indeholdende byggeri af skole og institutioner, kultur og fritid, sundhed, plejeboliger og boliger, samt renovering, transformation, landskab og byrum.

På billedet ses fra venstre: Lars Bo Lindblad, Jakob Ilsøe,
Susanne Hansen, Lars Hetland og Thomas Bolding Rasmussen.

For yderligere information, kontakt venligst:
Mads Byder: 2062 7727