Ny Retspsykiatri Sct. Hans indviet

‘Udsigten’ som det Ny Retspsykiatri Sct. Hans med udsigt ud over Roskilde Fjord er blevet døbt af personalet, er klar til indflytning om få uger.

I sidste uge blev det røde bånd klippet over af Regionsrådsformand Lars Gaardhøj og Direktør i Region Hovedstadens Psykiatri Martin Lund.

’Udsigten’ skaber med sit fokus på helende arkitektur de mest optimale rammer for nutidens behandling af retspsykiatriske patienter. Byggeriet er tilpasset stedets markante terrænfald, hvorved alle 126 patientstuer har udsigt ud mod det omgivende landskab ved Roskilde Fjord. Det landskabelige afsæt bidrager samtidigt til et særdeles oplevelsesrigt miljø indenfor perimetergrænsen. Her tilbydes patienter målrettede, rehabiliterende faciliteter som skærmede grønne gårdhaver, træningskøkken, idrætshal, terapibad, terrænbane, park, musikrum, kulturhus og udendørs fitness.

”Bygningen kommer til at afspejle den måde, vi ønsker at arbejde på, hvor vi som en del af behandlingen også bidrager til at ruste patienterne til at komme ud i samfundet og leve et liv så tæt på det normale som muligt” udtaler Martin Lund.

RUBOW arkitekter har i et godt samarbejde med KHR Architecture som totalrådgiver for Region Hovedstadens Psykiatri, været rådgiver i et team bestående af S&M Rådgivende Ingeniører, Oluf Jørgensen og Opland.