Børnehus i Gladsaxe kan spises

Nordens første svanemærkede transformation af bevaringsværdigt byggeri nomineret til Renoverprisen.

Børnehuset Paletten er nomineret til Renoverprisen 2022. Projektet, som er Nordens første svanemærkede renovering til børn, danner rammen om et børnehus til 8 børnegrupper i alderen 0-6 år.

”Renovering og transformation er den mest bæredygtige måde at sikre fremtidens bygningsbehov og svanemærket giver rigtig god mening når vi bygger til børn”, fortæller Kathrine Daugaard Jørgensen, partner hos RUBOW arkitektur, ”børn ligger, kravler, støtter sig – og smager på deres omgivelser. Derfor giver det rigtig god mening at prioritere giftfri miljøer – og det har vi nu vist kan lade sig gøre – også når vi renoverer.”

RUBOW arkitekter har investeret mange kræfter i at udvikle tegnestuens første svanemærkede projekt. Erfaringer, der nu kan føres videre på tegnestuens øvrige projekter.

Projektet er udviklet sammen med JL Engineering, Anders Christensen Rådgivende Ingeniører og Gade Mortensen for Gladsaxe Kommune med Niras som bygherrerådgiver. Projektet er realiseret af Ason. Der har gennem hele forløbet været tæt samarbejde med Ecolabel, organisationen der udsteder miljølabels indenfor svanemærkning i Danmark.

Du kan se indstillingen her