Paletten med i opløbet om årets Renoverpris!

Juryen bag Renovérprisen har besøgt nordens første svanemærkede transformation af bevaringsværdigt byggeri og har besluttet at indstille projektet i Renoverprisens jubilæumskategori “institutioner”. Det er nu op til et valgkollegie sammensat af 90 personer fra byggebranchen at udpege den endelige vinder blandt de tre nominerede.


”Renovering og transformation sparer både CO2 og ressourcer, i forhold til nybyggeri, og er dermed noget af det mest bæredygtige vi kan gøre for at sikre fremtidens bygningsbehov. Og svanemærkning giver rigtig god mening når vi bygger til børn”, fortæller Lisbet Michaelsen, bæredygtighedschef hos RUBOW arkitekter.


– kreativ direktør Susanne Hansen supplerer: ”børn ligger, kravler, støtter sig – og smager på deres omgivelser. Derfor er det en rigtig god idé at prioritere giftfri miljøer – og det har vi nu vist kan lade sig gøre – også når vi renoverer.”

RUBOW arkitekter har investeret mange kræfter i at udvikle tegnestuens første svanemærkede projekt. Erfaringer, der nu kan føres videre på tegnestuens øvrige projekter.

Børnehuset, som er Nordens første svanemærkede renovering til børn, danner rammen om 8 børnegrupper i alderen 0-6 år.

Projektet er udviklet sammen med JL Engineering A/S, Anders Christensen Rådgivende Ingeniører og Gade & Mortensen for Gladsaxe Kommune med NIRAS som bygherrerådgiver. Projektet er realiseret af Ason A/S. Der har gennem hele forløbet været tæt samarbejde med Eco Label, organisationen der udsteder miljølabels indenfor svanemærkning i Danmark.

I kategorien Institution er vores konkurrenter ”Vestsalen i Fængslet” af CUBO Arkitekter sammen med Rambøll, Niras og CASA, og ”DTU Auditoriebygning 116” af et team bestående af Rørbæk og Møller, EKJ, Jakon, Rambøll, Lightscapes, Malene Bach, Christensen og Co. og Mtre Arkitekter. Det er et stærkt felt med nogle flotte og gennemførte renoveringsløsninger, og vi er beærede over at være nominerede i dette fine selskab.

Du kan se mere om projektet her.