Nomineret til Årets Sundhedsbyggeri 2022

Nohrcon kårer hvert år Årets Sundhedsbyggeri 2022. I år er Ny Retspsykiatri Sct. Hans nomineret til prisen!

Deadline for at stemme er d. 8. september. Du gør det lige her

Et eksternt dommerpanel har udvalgt 5 projekter blandt en række indstillede forslag, som nu sættes til offentlig afstemning. Vinderen af årets sundhedsbyggeri bliver det projekt med flest stemmer, når afstemningen er slut.

Dommerne begrunder nomineringen i følgende:

“Et meget imødekommende projekt udført med stor indlevelse i de særlige patienters behov. Med få virkemidler er der opnået en god harmoni – et byggeri i balance med omgivelserne”

“Viser stor forståelse for brugerne af byggeriet. Positivt med den tætte kontakt til naturen overalt i byggeriet. Fin udnyttelse af dagslyset. Godt materialevalg. Sikkert og overskueligt fælles gårdrum”

“Projektet har formået at løse udfordringerne med at skabe rummelige uderum, der samtidig opfylder de nødvendige krav om sikker afskærmning. Et smukt byggeri, som har taget funktionskravene alvorligt, men også anvendt dem til at skabe nye muligheder”

Den nye retspsykiatri på Sct. Hans Hospital i Roskilde er tegnet med en idé om at arkitektur og natur kan helbrede. Derfor er bebyggelsen udformet, så den hverken signalerer afstraffelse eller indespærring, men snarere ro, værdighed, styrkelse og genopbygning.

”De mennesker, der skal have deres dagligdag i de nye bygninger, skal bo her i
gennemsnitligt fire år”,
fortæller Karen Stub Dyhr, RUBOW arkitekter, der har været sagsarkitekt på projektet, hun fortsætter ”Derfor har vi udnyttet potentialet i terrænet til at skabe en bebyggelse der opleves åben og i kontakt med omgivelserne, selvom det er en lukket institution med høj sikkerhed.”

Du kan læse mere om kåringen her

Projektet er realiseret i samarbejde med KHR, Oluf Jørgensen, Spangenberg & Madsen, WSP UK og Opland for Region Hovedstadens Psykiatri.