Højvangen er Nordens Bedste Boligområde

En professionel jury har udpeget Grønnedalsparken/Højvangen som vinder af den fornemme pris ”Nordens bedste Boligområde”. Juryen har blandt andet vurderet områdets fællesskabsfølelse og naboskaber, samt arkitekturen og omgivelserne.

”Det er en stor anerkendelse når brugerne af de byområder og bygninger vi udvikler, oplever at de kan leve et godt og måske endda bedre liv, i de rammer vi har sat.” fortæller partner og almensektorchef Britt Nemmøe fra RUBOW arkitekter og fortsætter: ”Derfor var naturligvis stolte, da beboerne i Grønnedalsparken/Højvangen i Skanderborg valgte at indstille boligområdet til prisen “Nordens bedste boligområde”.

Projektet er en almen helhedsrenoveringen. Renoveringen har flyttet afdelingen fra ghettoliste til venteliste og har givet overskud til nye fællesskaber blandt beboerne, hvor mellem 15-20% af beboerne i dag bidrager til de lokale fællesskaber.

Projektet er udviklet sammen med JFP, ERIK arkitekter, OJ Rådgivende Ingeniører og byMUNCH, by- og Landskabsdesign for Skanderborg Andelsboligforening.

Du kan læse mere om prisen her
Og se mere om projektet her