RUBOW arkitekter bliver til Nordic

Pressemeddelelse

Norconsult i Danmark samler de prisvindende arkitektvirksomheder Rubow Arkitekter, Nordic Office of Architecture og Norconsult Arkitektur i en ny fælles arkitektvirksomhed. Det nye navn bliver Nordic Office of Architecture.

Den danske arkitektvirksomhed Nordic Office of Architecture bliver en del af et stærkt fagligt fællesskab med søstervirksomheder i Norge og Island – i alt 500 medarbejdere. Tegnestuerne er alle en del af Norconsult-koncernen, som med 5500 medarbejdere, hvoraf næsten 1 000 er arkitekter, er en af Nordens største rådgivningsvirksomheder.

– Gennem de seneste år, har vi inviteret en række af de bedste danske arkitektvirksomheder ind i vores koncern. For at styrke ambitionen om at skabe en ledende spiller på den nordiske arkitekturscene, samles alle arkitekter i Danmark nu under et fælles brand, Nordic Office of Architecture”, fortæller Thomas Bolding Rasmussen, administrerende direktør i Norconsult Danmark.

Det nye Nordic Office of Architecture bliver markedsledende inden for bolig-, sundheds-, uddannelses- og lufthavnsbyggeri. Derudover har Nordic Office of Architecture landskab og byudvikling in-house, som løfter opgaver på tværs af alle byggeprojekter. Organisationen i Danmark samler 200 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus og Aalborg og placerer sig dermed blandt Danmarks absolut største arkitektvirksomheder.

Jess Sørensen, der fremadrettet bliver direktør for Nordic Office of Architecture i Danmark, har store ambitioner;

– De virksomheder vi samler har lavet fantastiske projekter og skabt bæredygtig og prisvindende arkitektur i mere end 50 år. Nu bringer vi vores erfaring, faglighed og kultur sammen for at kunne skabe bedre rammer for god arkitektur, der gør en positiv forskel for mennesker og samfund. Sammen vil vi have større kapacitet og flere specialistkompetencer internt, der vil styrke os i den rådgivning, vi kan tilbyde vores kunder.

Mads Dyssel Engel, der kom til Rubow Arkitekter som ny direktør tidligere i 2022, fortsætter som direktør for Nordics kontor i København i tæt samarbejde med Lars Bo Lindblad og Lars Hetland. Han glæder han sig over at tegnestuen nu bliver en del af et større og stærkere fællesskab;

– Jeg oplever at der er et perfekt match i tilgangen til arkitektur på tværs af Rubow Arkitekter, Nordic Office of Architecture og Norconsult Arkitektur. Vi har lavet forskellige typer af projekter, men vi arbejder efter den samme filosofi og nordiske designtradition. Derudover er vores kultur meget ens, så vores kunder og samarbejdspartnere vil stadig opleve os som tilgængelige og personlige.

Sofie Peschardt, afgående direktør for Nordic Office of Architecture i Danmark, bliver en del af den nye kreative ledelse sammen med Susanne Hansen, tidligere Rubow Arkitekter og Mads H. Lund, tidligere KHS. Sofie har arbejdet på tværs af Norden med kollegaer i Oslo og Reykjavik i flere år, og har set værdien af at have dyb specialistkompetence internt;

– Samarbejdet på tværs af fagområder og landegrænser er en central del af Nordics DNA og succes. Vi har gennem en årrække oparbejdet unikke kompetencer blandt andet indenfor lufthavns- og sundhedsbyggeri, og med endnu flere dygtige kollegaer får vi mulighed for at brede samarbejdet ud på flere projekttyper. 

Norconsult har i Danmark opkøbt Skovhus Arkitekter (2017), KAAI (2018) og KHS Arkitekter (2019) og skabt Norconsult Arkitektur. Rubow Arkitekter kom til i 2021. Norconsult i Norge opkøbte Nordic Office of Architecture i 2018 med afdelinger i Danmark og Island. Når Norconsult nu samler alle arkitekter i et fælles selvstændigt brand, er det for at skabe et stærkere fagligt og kreativt fællesskab.

– Det er vores overbevisning, at vi dyrker arkitektfagligheden bedst, ved at styrke den i et selvstændigt arkitektbrand, som går på tværs af hele Norden. Sådan sikrer vi også at vi kan bringe vores fagligheder i spil og levere samarbejdende totalrådgivning fra øverste hylde på tværs af vores arkitekter og ingeniører,” siger administrerende direktør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen.

Fakta

For yderligere information, kontakt
Jess Sørensen, +45 4879 4500, Jess.Sorensen@norconsult.com
Lasse Ryom, Help-PR, +45 3175 9555, lasse@help-pr.dk

På billedet ses
Bagerst fra venstre
Lars Bo Lindblad, Markedsdirektør
Lars Bech Jensen, Afdelingsleder Herlev
Mads Dyssel Engel, Direktør, København
Hallgrímur Þór Sigurðsson, Partner, Daglig leder, Island

Forrest fra venstre
Lars Hetland, Direktør, Partner, Sundhed & Pleje
Sofie Peschardt, Partner, Kreativ chef
Thomas Bolding Rasmussen, Adm. direktør, Norconsult Danmark
Jess Sørensen, Landedirektør, Danmark
Rasmus Sørensen, Afdelingsleder Aarhus

Eskild Andersen, Daglig leder, Nordic Norge er ikke med på billedet.

Ledelsen i Nordic Office of Architecture i Danmark
– Jess Sørensen, direktør, Nordic Danmark
– Mads Dyssel Engel, direktør København
– Lars Hetland, Partner, direktør, fagansvarlig for Sundhed & pleje
– Lars Bo Lindblad, Partner, Markedsdirektør
– Sofie Peschardt, Partner & Kreativ ledelse
– Susanne Hansen, Partner & Kreativ ledelse
– Mads H. Lund, Partner & Kreativ ledelse
– Kim Skovhus, Kreativ ledelseR

RUBOW arkitekter
RUBOW arkitekter A/S består af både unge og erfarne arkitekter, landskabsarkitekter, planlæggere, DGNB-konsulenter, konstruktører, ingeniører og byggeøkonomer. Virksomhedens kompetencer spænder fra overordnet skitsering til detailprojektering og byggeledelse. Virksomheden har gennem de seneste år beskæftiget ca. 100 højtkvalificerede medarbejdere på kontorer i Aarhus og København. RUBOW arkitekter arbejder med en bred portefølje indeholdende byggeri af skole og institutioner, kultur og fritid, sundhed, plejeboliger og boliger, samt renovering, transformation, landskab og byrum. RUBOW arkitekter blev en del af Norconsult i 2021.

Nordic Office of Architecture
Nordic Office of Architecture er et af de mest fremtrædende arkitektkontorer i Norden med over 300 arkitekter i Oslo, København og Reykjavik og stor erfaring fra gennemførelse af store projekter. Nordics medarbejdere har specialiseret sig i komplekse projekter og planer, og opgaverne spænder fra de største igangværende byggeprojekter i Norge, til parcelhuse for private kunder. Nordic har løbende opgaver inden for områder som lufthavne, sundhed, kontor, boliger, interiør, destinationer, urbanisme og infrastruktur.

Norconsult i Danmark
Norconsult i Danmark har leveret arkitektrådgivning under brandet Norconsult Arkitektur, som beskæftiger ca. 70 medarbejdere. Norconsult A/S (Danmark) ejes 100 % af den norske rådgivningskoncern Norconsult A/S. Norconsult Danmark beskæftiger 500 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg. Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand til at yde professionel rådgivning til såvel byggeriet som industrien.