RUBOW VINDER I ÅRHUS

Det nye år er begyndt rigtigt godt med meddelelsen om, at vi har vundet totalentreprisekonkurrence om 45 nye, bæredygtige familieboliger på Lisbjerg Bakke. Det bliver det allerførste boligprojekt i den stort anlagte nye bydel, og det bliver opført for Boligforeningen Ringgården.

Holdet bag vinderprojektet er – ud over RUBOW – NCC Construction Danmark, Regnbuen Arkitekter, GBL Gruppen for By- & Landskabsplanlægning og MOE Rådgivende Ingeniører.

Boligerne kommer til at ligge på en skrånende grund højt oppe på Lisbjerg Bakke, og fra boligerne bliver der vid udsigt ind over Egådalen og Aarhus. Bebyggelsen vil ligge meget tæt på Letbanens station i Lisbjerg og med direkte kontakt til den nye supercykelsti ind til Aarhus. Der bliver ca. 30 rækkehuse i to etager på ca. 96 m2 og 115 m2 samt ca. 15 mindre torums-boliger på ca. 75 m2 og 86 m2. Den endelige boligfordeling er dog ikke fastlagt helt endnu, da vi nu sammen med Boligforeningen skal detaljere projektet.

Den nye bebyggelse bliver et bæredygtigt superlavenergibyggeri. Projektet vil  uden brug af aktive energitiltag opfylde energiramme 2020, og i det videre forløb skal vi yderligere optimere på de bæredygtige tiltag. Byggeriet vil også blive Cradle to Cradle-optimeret, hvor vi især fokuserer på de blå og grønne elementer og valget af materialer.

Læs også JP’s omtale af projektet her.