1. SPADESTIK I NY BÆREDYGTIG BYDEL

Mandag d. 19. oktober tog borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard det første spadestik til Bakkehusene, der bliver de første boliger i den nye og bæredygtige bydel på Lisbjerg Bakke med en formidabel 180 graders udsigt ind over Egådalen og Aarhus.

Bebyggelsen kommer til at bestå af familieboliger i veldefinerede boligstræder i det store landskab. Hvert stræde tegner sig som en serie boligtyper med 6-8 stk. i hver. Det er en størrelse, som fordrer et nærværende fællesskab og en høj grad af ansvarsfølelse for nærmiljøet. Ud over sociale kriterier bærer projektet i høj grad også præg af økonomiske og miljømæssige parametre, herunder projektering til 2020 krav. Med tiden skal den sydvendte bakke huse en ny bydel til 20-25.000 indbyggere foruden erhverv, butikker og offentlige funktioner.

Holdet bag projektet er – ud over RUBOW ARKITEKTER – NCC Construction Danmark, Regnbuen ArkitekterRambøll Byudvikling og Landskab og MOE Rådgivende Ingeniører, der i januar 2014 sammen vandt en totalentreprisekonkurrence udskrevet af Boligforeningen Ringgården.

Læs mere om projektet her på vores hjemmeside.