RUBOW VINDER MED DEN RØDE BY

Den roede by, nyt børnehus i Skovlunde tegnet af Rubow arkitekter

Med ordene ”det er et spændende bud på et tidssvarende børnehus, som i sin arkitektur passer til området. Huset virker imødekommende og veldisponeret, det fremstår oplevelsesrigt både indefra og udefra. Forslaget opfylder kravene til at være både et børnehus og en arbejdsplads. Byggeriet opfylder ambitionerne om et bæredygtigt byggeri jf. 2020-standarden.” er Rubow arkitekter med projektet Den røde by udpeget som vinder af en indbudt projektkonkurrence om et nyt børnehus i Skovlunde.

Skala, identitet og bæredygtighed er nøgleord for Den røde bys organisering og design, hvis intention er gradvist at forberede, styrke og inspirere børnene i deres legende møde med omgivelser, mennesker og indtryk.

De arkitektoniske disponeringer i husets flow og sammenhæng gør, at børnehuset både fremstår som én samlet bygning men også har mere private lokale afdelinger, som fremstår som individuelle bygninger i den fælles by.

Overalt er der tænkt over det lille sted, nichen, hjørnet eller hulen, der sikrer plads til trygge og overskuelige, små og store fællesskaber. Der skabes rumlige overlap, hvor det private og trygge gradvist møder omverdenen i overskuelige bidder – fra en udkigspost, en lavtsiddende vinduesniche eller med rum i rummet.

Projektkonkurrencen er vundet i samarbejde med SlothMøller A/S og specialist i børnepsykologi, Grethe Kragh-Müller, med Rubow som totalrådgiver, arkitekt og landskabsarkitekt.