Fremtiden er femkantet

Lejerbo og team RUBOW vinder Beauvaisgrunden med projektet ’High Five’ – 69 bæredygtige boliger ved porten til København.

Et enigt bedømmelsesudvalg har udpeget Lejerbo’s team med RUBOW arkitekter A/S i spidsen og underrådgivere Møller & GrønborgBalslev og Klaus Nielsen A/S, som vindere af grundkøbskonkurrencen på Beauvaisgrunden, hvor 3 ud af fem tårne skal indeholde DGNB certificerede almene boliger.
”Med High Five ønsker vi at indskrive de kommende tre boligtårne i et samlet kvarter, der skaber ny energi og fokus på Lyngbyvejskvarteret . Bebyggelsen er et markant forslag til en bæredygtig byudvikling hvor støj, forurening, vind og klimasikring håndteres i et helhedsorienteret og oplevelsesrigt designgreb med fokus på fællesskab og kant. Beauvaisgrundens vilde og selvvoksede åndehul på kanten af byen er et stærkt fundament i omdannelsen af grunden til et nyt bolig- og erhvervskvarter. Landskab og bygninger flettes i vores forslag sammen i ét samlet greb. De femkantede tårne indeholder udsigtsbaserede og velbelyste boliger, som tilbyder gode rammer for byliv og fællesskab, og bidrager til et grønt image, som enhver Københavner vil være stolt af at bo i.”

Projekt – Fakta:

Bygherre: Lejerbo – Se deres omtale af projektet her
Nybygningsareal: 6700  m2
Sted: Rovsinggade, Østerbro
Forventet indvielse:  2019
Totalrådgiver og Arkitekt: RUBOW arkitekter A/S
Ingeniør: Balslev og Klaus Nielsen rådgivende ingeniører
Landskabsarkitekt: Møller og Grønborg
Bæredygtighed: BR 2020, DGNB certificeres

Læs bl.a.mere om projektet i Politiken, I Byen, her

Illustration © Vismo