Fremtiden findes i fællesskabet

Den almene bolig udgør en helt særlig hjørnesten i det faktum, at vi i Danmark gang på gang bliver udnævnt til verdens lykkeligste nation.

At modellen er unik, er tydeligt uanset om man spørger myndigheder, bygherrer, arkitekter, procesfacilitatorer, finansieringspartnere eller trendspottere. Det kom frem i går, hvor RUBOW arkitekter var værter for ESTATE konferencen ”Investering i Fremtidens Almene Boliger”.

Smaat-og-Smart

 

Ifølge eksperterne peger fremtiden imod mere fællesskab. For det er fællesskabet, som gør at vi føler os hjemme. Fællesskabet handler både om den blandede by, blandede boligformer og muligheden for de nære sociale fællesskaber. Derudover peger fremtiden på en optimering af boligen, hvor RUBOW arkitekters bud på et boligkoncept til Fremtidens almene Stobybolig ”Småt og Smart” blev særligt fremhævet. Her er fokus på hvordan man med høj arkitektonisk kvalitet kan arealoptimere og stadig bygge boliger med en høj rumlig, æstetisk og materialemæssig komfort.

Du kan se konferenceprogrammet hér.

Og læse mere om almene storbyboliger ”Småt og Smart” her, som er udviklet i samarbejde med fsb, AAB og Lejerbo