Ny Skole i Skærbæk

Arkitektforeningen er, sammen med Tønder Kommune, afsender på udbuddet, som er blevet søgt med stor interesse af 30 forskellige teams.

RUBOW arkitekter er blandt de 4 totalrådgivere som er blevet udvalgt til at deltage i den kommende arkitektkonkurrence. Med os har vi Regnbuen | Kontur arkitekter, MOE og Ebbe Kromann-Andersen.
Vi er i skarp konkurrence med tegnestuerne Kjaer & Richter, Friis & Moltke og Arkitema.

Høje ambitioner
Opgaven er en drømmeopgave for arkitekter med høje ambitioner – både på arkitekturens og skolernes vegne. Den nye skole skal udvikles med fokus på at styrke elevernes og personalets trivsel og læringsmiljø. Samtidig skal skolen indgå som et naturligt omdrejningspunkt for lokalsamfundet og medvirke til at styrke kultur- og fritidslivet. Den forventes at blive ca. 5800-6200 m2 og skal huse ca 575 elever på ’Oksens Mark’ i Skærbæk uden for Tønder.

”Det er svært ikke at være begejstret; Vi er bl.a. blevet udvalgt på baggrund af en motivation, som beskriver vores erfaring og visioner for arkitektur til læring.  Herefter gennemføres udbuddet, som en klassisk arkitektkonkurrence i kun 1 fase, som endda er tilrettelagt uden om sommerferien! Det hører desværre til sjældenhederne, at udbud er skåret ind til kerneydelserne, og jeg tænker, at det har været medvirkende til den store interesse for netop Ny Skole i Skærbæk.”  – Kreativ direktør, partner Susanne Hansen.