Terrassehuset – nye ungdomsboliger i Århus

Omkring årsskiftet 2019-20, kan 111 studerende flytte ind i nye ungdomsboliger på hjørnet af Paludan-Müllers Vej og Finlandsgade i det nordlige Århus. Vinderprojektet er udviklet af RUBOW arkitekter, Regnbuen-Kontur Arkitekter, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S, Ekolab og JCN Bolig for Boligkontoret Århus.

Arkitektur til fællesskab
Terrassehuset tegner starten på det nye Katrinebjerg gennem en markant arkitektur med fokus på fællesskab. De sydvendte facader mod gaden nedbrydes til et åbent hjørne af støjdæmpede taghaver, der skal understøtte ønsket om en levende og generøs bygning mod byen. Taghaverne fungerer som en forlængelse af store fælleskøkkener, der fungerer som den daglige ramme for samvær blandt beboerne. For at øge fokus på fællesskaber og tilhørsforhold, har potentielle beboere – studerende og forskere – for ud for konkurrencen været involveret i at beskrive ønsker og krav til de nye rammer om privatliv og fællesskaber.

DGNB Guld
I Terrassehuset skal skabes optimale livsbetingelser for både beboere og for vores miljø. Målet er at skabe en bygning med minimal klima- og miljøpåvirkning samt et komfortabelt indeklima. Det sker bl.a. ved at indarbejde gennemtænkte løsninger, der bygger på fleksibilitet og alternativ energiproduktion. Terrassehuset opføres efter bygningsklasse 2020 og med krav til DGNB guldcertificering.

Forventet byggestart er i 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i slut 2019 – begyndelsen af 2020.

Læs mere her