Urbane fællesskaber på godsbanearealerne

RUBOW arkitekter er sammen med JCN Bolig, P+P Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen blevet prækvalificeret til at give vores bud på, hvordan et nyt boligbyggeri på de gamle godsbanearealer i Aarhus kan designes med fokus på mangfoldighed, naboskaber og fællesskab. Godsbanearealerne er i fuld gang med en transformation fra infrastrukturel barriere til en ny sammenbindende bydel med særlig fokus på både etableret og selvgroet kulturliv. Stedets rå og utæmmede DNA skal afspejles i projektet, der kommer til at summe af liv og lyst til at interagere og påvirke.

Byggeriet skal rumme 140 – 150 almene boliger og fællesfunktioner til både enlige, familier og seniorer – i alt ca. 12.000 m2.

Boligforeningen Ringgaarden har valgt at udbyde konkurrencen med fokus på ét eneste konkurrenceparameter – høj arkitektonisk kvalitet!

Foto: Mari-Liis Lvov @liiszu