Nyt plejecenter skal samle ældrebydel på Amager

Fsb og Københavns Kommune, har peget på RUBOW arkitekter og Dominia som rådgivere i forbindelse med udvikling og udvidelse af ældreboligbebyggelsen Sundpark. Opgaven er vundet i miniudbud under vores rammeaftale med fsb, og omfatter rådgivning fra ideoplæg til og med udvidet dispositionsforslag og udbudsprojekt, hvorefter opgaven udbydes i totalentreprise.

Bebyggelsen skal suppleres med ca. 100 nye byintegrerede plejeboliger. Fsb og Københavns Kommune har et stort ønske om, at den samlede bebyggelse videreudvikles til en ældrebydel med større fokus på fællesskaber. Som et centralt greb i den nye bygning integreres café og velværefaciliteter i stueetagen og henvender sig derved mod hele bebyggelsen. Det nye plejecenter kommer til at møde den eksisterende parkbebyggelse i en solrig plads og parklignende udearealer, hvor eksisterende og nye borgere og den omgivende by kan mødes på tværs.