Dronningen indvier Dansk Gigthospital

I tirsdags indviede H.M. Dronningen Dansk Gigthospital i Sønderborg.

RUBOW arkitekter, som vandt arkitektkonkurrencen i 2016, har transformeret en del af det tidligere Sønderborg Sygehus til et moderne behandlingssted og forskningscenter, hvor udsigt til sund og by åbnes op og skaber særlig identitet gennem eksisterende uudnyttede potentialer. Den eksisterende modernistiske arkitektur udbygges med nyt terapibassin, genoptræningsfaciliteter og en ny central hovedindgang som samles omkring en ny ankomstplads hvorfra der er visuel kontakt til hospitalets funktioner.

RUBOW arkitekter har været totalrådgiver på arkitektur og landskab og har udviklet projektet i samarbejde med LINK arkitektur, Hundsbæk og Henriksen rådgivende ingeniører, Teknologisk Institut og Gade Mortensen.

Se mere om projektet her

Foto: Claus Thorsted for JydskeVestkysten.