Royal indvielse af seniorlandsby

Prinsesse Benedikte indviede i tirsdags Gl. Præstegård – 56 plejeboliger og 26 seniorboliger i Himmelev ved Roskilde. Der var rød løber og bånd der blev klippet over med guldsaks. Prinsessen fik efterfølgende en rundvisning på plejecenteret og udtrykte overfor billedbladet begejstring for indretningen der minder om et privat hjem og med de naturlige materialer giver en hyggelig og hjemlig stemning.

Projektet har været en etapedelt nyopførelse af det eksisterende plejecenter. Bebyggelsesplanen tager afsæt i tanken om landsbysamfundet, som en dynamisk struktur der er karakteriseret ved varierede rumforløb, intime pladser, grønne stræder og visuelle markeringer af de enkelte boliger samt det store samlende torv.

Der har været særligt fokus på at skabe kvalitet og ejerskab til det enkelte ‘hus’ og på at skabe belysning og indretning, der giver de mest optimale forhold for den ‘selvhjulpne’ beboer, udover et højt service- og wellnessniveau.

Billeder fra OK-Fonden

RUBOW arkitekter har sammen med Opland Landskabsarkitekter udviklet og tegnet den nytænkende plejeboligbebyggelse, der er en selvejende institution under OK-Fonden. Plejehjemmet er opført af totalentreprenør Hald og Halberg med Arkitema og Dominia underrådgivere.

Se flere billeder fra indvielsen her

Læs mere om projektet her