Geologer går i ekstase

“Geologer går i ekstase” sådan skriver Bornholms Tidende i forbindelse med indvielsen af ‘Linjer i Landskabet’ i går den 16. maj – et godt 10 kilometer langt stisystem på Bornholm hvor områdets enestående historie og geologi formidles og forbindes.

RUBOW arkitekter har skabt en række landskabelige og arkitektoniske nedslag i området omkring Aakirkeby. Det er et helt særligt landskab der ligger på den fennoskandiske randzone med stenarter med flere milliarder års aldersforskel.

Hvert punktnedslag på ruten markerer en helt særlig oplevelse for den besøgende, som f.eks. blotlægningen af den brudlinje i undergrunden, hvor der på den ene side er sandsten og på den anden granit – en brudlinje der i geologisk tid spænder over ca. en milliard år.

RUBOW arkitekter har tegnet opholdsplatforme og bænk på ruten, hvorfra den geologiske historie, kulturfortællinger og naturen kan opleves og formidles.

Projektet er lavet i samarbejde med Bornholms Regionskommune, NaturBornholm, Sydbornholms Turist- og erhvervssammenslutning, styregruppen, Ingeniør NJ Cph og entreprenør KH Maskinværksted i Rønne og er støttet af Nordea Fonden.

Link til Bornholms Tidende

Læs mere om projektet her