Afd. 47 II for AAB

39 nye familieboliger ligger i en grøn kile mellem de to AAB afdelinger, afd. 47 og afd. 107 i Skovlunde, med kort afstand til S-tog, indkøb, skole og institutioner.

Nyt erstatter gammelt
På grunden er en ældre daginstitution revet ned, hvilket har givet plads til de nye familieboliger. De nye boliger kiler sig ned mellem de to AAB afdelinger, med kort afstand til S-tog, indkøb, skole og institutioner.

Hvilke værdier er der bygget på?
Grundens udformning har automatisk givet bindinger og potentialer, som har været rammesættende for byggefeltets udformning. Derudover har rådgivere og byggeudvalg haft indgående dialog om, hvilke bløde værdier der skal bygges på. Resultatet blev et ønske om at skabe en social bæredygtig bebyggelse, som hviler på tanken om almene sunde, billige boliger med fælleskabet som fundament.
Social bæredygtighed
Bebyggelsesplanen består af 3 klynger med 13 boliger i hver, som definerer 3 små fællesskaber med hvert deres fælles gårdareal. Afstande, antal boliger og kantzonens udformning er nøje afstemt i forhold til øjenkontakt og social kapacitet, og det skaber gode muligheder for et differentieret udeliv. De tre klynger kobles sammen omkring to centrale aktivitetspladser, som igen hægtes sammen med et tværgående stisystem afdelingerne imellem.

Boligerne
Arkitektur og rumligheder er i menneskelig skala og er med få virkemidler både rationelle og robuste. Hele bebyggelsen har således kun to forskellige boligtyper: En 3-værelses bolig i et plan og en 4-værelses bolig i to plan. Boligerne har gennemlyste opholdsrum, og der er bevidst arbejdet med forskellige grader af privathed i disponeringen af boligen og det private uderum.

År  

2017-2020

Bygherre  

AAB, afdeling 47 II

Sted  

Skovlunde

Adresse  

Lundebjerggårdsvej

Størrelse  

3.8000 m2

Arkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Fotograf/Visualisering  

RUBOW arkitekter A/S

Status  

Udført

Samarbejdspartner  

JS Engineering