Ekkodalen seniorbofællesskab

Ekkodalen består af 22 nybyggede seniorboliger i Ballerup med private haver, fælles grønne arealer, gade- og pladsforløb samt fælleshus med café.

Vision
At skabe et fællesskabsbaseret bofællesskab til aktive seniorer, der bibeholder balancen imellem individualitet og fællesskab. Beboerne der primært kommer fra parcelhuse, skal have muligheden for at trække sig tilbage til deres egen private sfære såvel som deltage og blande sig i fællesskabet og aktiviteterne med de andre beboere.
Vi har derfor abejdet med følgende hovedtemaer:
— Kantzoner
— Fællesskaber
— Mødesteder

I fællesskabet ønsker vi at være der for hinanden. Vi mødes i lunden til en snak, et spil skak eller til fælles udnyttelse af den tændte grill”
– Citat fra beboermøde

Landsby potentialer
Den langstrakte kuperende naturgrund udnyttes til et landskabeligt landsbyforløb. Med landsbyen som reference, er det tæthed, lav bebyggelse og fællesaktiviteter der danner rammerne. Beboerne er i høj grad med til at sætte deres individuelle præg på fællesområdet såvel som deres egen private andel.

Boligernes udformning
Boligerne er tilgængelige  1–plans boliger i tre størrelser, for at møde varierende behov der passer til både singler og par. Boligerne er lyse, med godt dagslys indfald, eget skur, terrasse og en lille have. Alle har udsigt til grønne fællesarealer.


Strategi og brugerinvolvering
Forståelsen af brugerne og deres behov og forventninger har været vigtige og skabende for projektet. Der har været en høj grad af strategisk brugerinvolvering og styring, hvor brugergruppen selv har været med til at drive processen frem –der i første fase har været værdibaseret frem for løsningsorienteret, og bidraget til at skabe en unik gruppe af beboere med den samme vision for fremtiden.

År  

2017-2019

Bygherre  

OK Fonden / Domea

Sted  

Ballerup

Størrelse  

1960 m2

Arkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Entrepriseform  

Totalentreprise

Status  

Udført

Samarbejdspartner  

Rønslev