Gentofte HF Multihal

Ombygning af bevaringsværdigt byggeri og opførelse af ny multihal. Gentofte HF opgraderer kultur- og idrætstilbud med faciliteter til brug for undervisning og foreningsliv.RUBOW arkitekter har været tovholdere på en proces, hvor trang økonomi, bred funktionalitet og høje krav til arkitektur i en bevaringsværdig kontekst – skulle gå op i en højere enhed. Løsningen ligger i et arkitektonisk greb, med ‘skærmen’, som omfavner programmet, skaber et helstøbt udtryk og føjer sig nænsomt ind i sin kontekst.
RUBOW_GentofteHF07
Skærmens folding yder dække over den vigtige kantzone, så der skabes opholdsområder og imødekommende overgang mellem ude og inde. Det arkitektoniske koncept integrerer udearealer, opholdsnicher og cykelparkering omkring bygningen, som i forvejen er udfordret af snævre friarealer.

De nære udearealer bearbejdes til både bevægelse og ophold, som i materialeholdning udgør en helhed med hallens arkitektoniske udtryk.

Dagslys, blænding, ind-og udsyn
Den nye multihal vil blive udstyret med et lavtsiddende vinduesparti mod syd og et højtsiddende vinduesparti mod nord for at sikre dagslys og udsyn fra hallen. Der tages i bygningens udformning hensyn til lys- og lydgener i forhold til de omgivende beboere.
RUBOW_GentofteHF04
RUBOW_GentofteHF05
RUBOW_GentofteHF06

År  

2015-2019

Bygherre  

Gentofte HF

Sted  

Gentofte

Størrelse  

1.800 m2 eksisterende bygning tilføres 500 m2 ny multihal

Totalrådgiver  

RUBOW arkitekter A/S

Arkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Landskabsarkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Entrepriseform  

Hovedentreprise

Status  

Udført

Samarbejdspartner  

SlothMøller