Himmelev Seniorboliger

Seniorboligerne er 3 rums-boliger og formidler overgangen fra villakvarter til plejecenter både hvad angår plandisponering, arkitektonisk udtryk og målgruppe.

Himmelev seniorboliger
De 6 farvede huse med de 12 seniorboliger ligger  i den nordlige ende af Himmelev Gl. Præstegård. På samme område hvor Himmelev Gl. Præstegaard med 52 ældreboliger samt de 16 seniorboliger langs grundens vestlige side er opført.

Arkitektonisk ide
Konceptet for arkitekturen er et simpelt og ensartet punkthus, som etableres som 3 forskudte huse ved siden af hinanden på hver sin side af indkørslen til området. I hvert af de 6 huse er der én lejlighed på hver etage. I alt 12 3-værelses-lejligheder.

Kontekst
Man ankommer til området via Sognevej, hvor de to nye bebyggelser vil danne porten til hele området. Ved indkørselen findes to smukke gamle og bevaringsværdige linde-træer, som giver masser af karakter. Når man har passeret seniorboligerne, kommer man til den store forplads ’Torvet’, der samler hele området, og hvorfra der er indgang til plejecentret.

Alle mellemrum mellem pleje- og seniorboliger er fællesarealer med enten masser af grønt, stier eller mulighed for parkering.

En bolig for livet 
Boligerne indrettes fleksibelt til at kunne passe til borgere i alle livets faser – fra aktiv senior i seniorbolig til palliativ patient i plejebolig.

Boligen indrettes og serviceres med henblik på at give beboeren den nødvendige støtte og pleje i eget hjem livet igennem. Målet er at flytte omsorgsfunktioner til seniorboligerne, så beboerne ikke behøver at flytte for at få pleje og omsorg.
– Fonden Boliger for Livet

Boligen vil bl.a. være egnet for aktive par, der ønsker at flytte fra en større parcel til noget mindre. Her kan boligen indrettes med to stuer ensuite – begge med udgang til altan eller terrasse, soveværelse med plads til dobbeltseng og badeværelse med god skabsplads.

Sted  

Roskilde

Entrepriseform  

Totalentreprise