Multiarena Aabenraa

Nybygning af ny multihal og ombygning af eksisterende idrætsanlæg.
RUBOW_Multiarena-Aabenraa5

RUBOW_Multiarena-Aabenraa7

RUBOW_Multiarena-Aabenraa4

Multiarena Aabenraa indgår i et Campusområde, med mulighed for at dyrke idræt, leg og bevægelse i attraktive by-og landskabsrum.

Multiarena Aabenraa er et nyt, aktivt og socialt samlingspunkt for byen. Centret appellerer til en stor mangfoldighed af gæster og brugere. Det er stedet, hvor aktiviteter kan foregå spontant og parallelt, så eksempelvis familiemedlemmer kan dyrke hver deres aktivitet på samme tidspunkt. Derudover er centret med topmoderne træningsfaciliteter og opvisningsbane være medvirkende til at skabe et lokalt kraftcenter for Elite Aabenraa.

Multiarena-Aabenraa-02

Multiarena-Aabenraa-diagram03

Den nye dobbelthal er bygget til et eksisterende idrætsanlæg der er ombygget og moderniseret til et stort, sammenhængende idrætscenter. Dobbelthallen fungerer som opvisningshal for elitesport såvel som til idrætsundervisning af skoleelever, aktiviteter i lokale idrætsforeninger, og selvorganiseret idræt. Hallen vil også danne ramme for forskellige former for kulturelle arrangementer.

Multiarena-Aabenraa-05

Multiarena-Aabenraa-04

Multiarena-Aabenraa-03

Multiarena-Aabenraa-01

Den nye Multiarena biver Aabenraas nye sociale samlingspunkt, med en arkitektur der bevæger, rører følelser og intellekt. Idrætten og arkitekturen skal hånd i hånd gå til hjertet og begejstre de, der deltager, og de der følger med fra sidelinjen.

Den nye udbygning af centeret fremstår i en markant, skulpturel udformning, der understreges af bygningens gennemgribende transparens. Facaden veksler mellem lukkede og semi-transparente partier, hvor trælameller i en varm gylden farve, bølger sig omkring bygningen.

RUBOW_Multiarena-Aabenraa2
RUBOW_Multiarena-Aabenraa1

År  

2016

Bygherre  

Aabenraa Kommune

Sted  

Aabenraa

Størrelse  

5823 m2 nybyg og 801 m2 ombyg multihaller

Totalrådgiver  

GPP Arkiteker

Præmiering  

Vunden konkurrence

Samarbejdspartner  

GPP Arkiteker, Labland, Bascon, Esbensen Rådg. ing.