Nyt Kirkecenter Thisted

 
Nyt kirkecenter ved Thisted Kirke
Menighedsrådet havde et klart ønske om at opføre et markant, velproportioneret, nærværende og åbent kirkecenter, som ved sin placering samtidig ville markere sig som et imødekommende hus og et kulturelt samlingspunkt der forholder sig respektfuldt både til kirke, park og sine omgivelser.

Det har været vores ønske at udforme en bygning som ved sin enkle og afklarede arkitektur forholder sig nutidigt til kirkens monumentalitet, og skabe et kirkecenter der afspejler sin egen tid med en arkitektur og proportionering der er neddroslet i forhold til kirken.

Hovedideen er at udforme kirkecentret som én samlet bygningskomposition, med selve menighedslokalet som det vigtigste element og som omdrejningspunkt for kompositionen. Fra Kirken og kirkeparken opleves det nye kirkecenter varmt, åbent og imødekommende med store glaspartier i træ der refererer til naturen i parken og giver et direkte kig helt ind i hjertet af centret.

Forpladsen ligger i direkte forlængelse af foyeren og menighedslokaler, og fungerer som en forlængelse af de aktiviteter der skal foregå i centret.

Ankomst sker helt enkelt og naturligt fra Kirken og parkeringspladsen, via forplads til hovedindgangen.

År  

2020

Sted  

Thisted

Status  

Afsluttet konkurrence