Aarhus Sejlsportscenter

Konkurrenceforslag til Sejlportscenter i Aarhus Havn.
baadhal
Sejlsportscenter og kulturhus
Aarhus Internationale Sejlsportscenter skal være med til at sætte Aarhus på verdenskortet og samtidig åbne for helt nye offentligt tilgængelige rekreative områder på havnen. Sejlsporten bliver mere synlig i borgernes bevidsthed og centeret skal være et attraktivt udflugtsmål og kulturhus på havnen, der kan benyttes af alle byens borgere samt turister.

Robusthed, dagslys og daglig drift var væsentlige fokuspunkter for udformningen af den struktur, der skulle huse sejlsportscenteret på Aarhus havn. De tekniske valg er kombineret med ønsket om at designe smukke haller, med afsæt i sejlsportens univers.

Landmærke
Bygningen er komponeret af to elementer: det beskyttende tag og et robust udkigs- og klubtårn. De to elementer samler de forskellige funktionsbehov i en enkel og imødekommende arkitektur, der udnytter de forskellige miljøer og (klub-)aktiviteter, bygningen henvender sig til. Fra havsiden er sejlsportscenteret et tydeligt landmærke for sejlsporten. Fra landsiden afsluttes idrætspromenaden og Marina Park af et kulturhus der tilbyder nye aktiviteter i området.

År  

2013

Bygherre  

Sailing Aarhus

Sted  

Aarhus Havn

Størrelse  

3500 m2

Totalrådgiver  

RUBOW arkitekter

Arkitekt  

Reiulf Ramstad Arkitekter

Ingeniør  

Oluf Jørgensen

Entrepriseform  

Indbudt konkurrence