Fra ‘Grå til Grøn’ er den bæredygtige strategi for Skovlyskolen i Holte, hvor skolens historie og pædagogiske potentialer udfoldes i relation til naturen og der skabes nye og optimerede læringsrum, både inde og ude.
En ‘fremkaldelse’ af de oprindelige potentialer
Skolen er opført i 1968–1970 af arkitekterne Knud Munk og Haldor Gunnløgsson og er bevaringsværdig i kategori 3. Bygningen er opført efter et stramt modulært princip, som afspejler sig i arkitekturen indvendigt som udvendigt.
Renoveringen har omfattet genopretning af indvendige og udvendige overflader, energirenovering af tage og vinduer, samt opretning af indeklima i form af lys, lyd og luft til tidssvarende standarder
De oprindelige kvaliteter og potentialer er fremkaldt – herunder genetablering af de oprindelige bygnings- og landskabselementer såsom pergolaer og brug af beplantning som naturlig solafskærmning.
Vi har opgraderet indeklima med afsæt i bygningernes oprindelige arkitektur og udpeget bygningernes og stedets potentialer. Det har givet brugerne en helt ny og langt mere positiv forståelse af kvaliteten af skolens fysiske rammer.
Nye rammer for læring
Moderniseringen tager udgangspunkt i skolens rumlige potentialer og i realiserbare scenarier ift. de fysiske rammer samt skolens pædagogiske virkelighed. Der skabes nye forbindelser mellem læring ude og inde, og skolens vision om en bæredygtig strategi er udfoldet. For indskolingen (0.–5.) skabes trygge hjem–områder med SFO, mens udskolingen organiseres i projektbaserede miljøer med fokus på alsidige rumligheder, tværfaglige og årgangsbaserede afsnit, samt fagtonede lokaler og grupperum.
Skovlybåndet
I landskabsprojektet er der arbejdet med ’Skovlybåndet’ som bærende vision. Skovlybåndet er et bevægelsesforløb omkring skolen, der inviterer til en aktiv skolehverdag og samtidigt vender sig ud mod i lokalområdet.
Skovlybåndet forbinder læringsfremmende tiltag og aktiverer skolemuren som funktionsflade.
Læs mere om landskabsprojektet her