Skyen

Skyen_boliger i Nordhavn1
Som en sky svæver en struktur af boliger over en organisk formet betonbase og agerer pejlemærke og omdrejningspunkt på denne centrale placering i Nordhavn.

Basen af beton skaber en serie af uderum i form af overdækkede lommer, indre passager og en grøn gårdhave. Henover basen er boligerne placeret som en let og åben karréstruktur med lyse facader inspireret af det store omgivende himmelrum. Det lette facadeudtryk opstår ved at skærme de transparente boligfacader med stålnet, der folder sig om boligernes uderum som bløde sejl og skaber mellemrum, skygger og læ.
Skyen_boliger i Nordhavn6_transperent

At bo i skyen
I dette konkurrenceforslag til boliger i Nordhavn findes både traditionelle og ’skæve’ boliger. Alle 101 boliger har kig til både by, havn og himmel. Boligtyperne er organiseret i grupper for at understøtte mindre fællesskaber beboerne imellem. Her er både boliger til singler i form af studio-lejligheder og byrækkehuse til par og familier – med indflet af grønne opholdsarealer, hvor børn frit kan lege imellem husene. Køkken- og opholdszoner er disponeret med udsyn til de maritime omgivelser, mens soverum er orienteret mod gårdmiljøet. Mange af boligerne er rå ’new yorker’ lejligheder med højt til loftet og spatiøse opholdsrum.

Skyen_boliger i Nordhavn4
Skyen_boliger i Nordhavn3
Multifunktionel base
Basen består af grønne opholdsrum koblet i ét landskabeligt og arkitektonisk greb. Basen er offentlig, multifunktionel og rummer faciliteter og steder, der kobler byen til vandet og sikrer læ og ly i bygningens kantzoner. Formsproget er organisk med reference til den måde vand over år former omgivelserne. Ved at se hele området som aflejringer i ét materiale bliver bygningens base og de offentlige zoner omkring til en helstøbt oplevelse.
Skyen_boliger i Nordhavn7

År  

2018

Bygherre  

By & Havn

Sted  

Nordhavn, København

Adresse  

Indre Nordhavn, byggefelt 1.36

Størrelse  

12.000 m2

Arkitekt  

RUBOW arkitekter

Landskabsarkitekt  

RUBOW arkitekter

Konsulent  

JN Engineering

Fotograf/Visualisering  

Vismo

Entrepriseform  

Totalrådgivning

Status  

Ikke vundet

Sagsansvarlig partner  

Susanne Hansen