Solbjerg Hedevej


Modulbyggeri for børn
Fuglbjerggaard er navnet på en ny 6 gruppers integreret dagtilbudsafdeling i Solbjerg ved Aarhus. Bygningen erstatter den oprindelige Fuglbjerggaard, en gammel bondegård som er blevet nedrevet i forbindelse med dette nybyggeri.
Bygningen er i én etage med fladt tag og er opført i rumstore moduler, som er blevet samlet på fabrik og bragt til byggepladsen, hvor de endeligt er sammensat til det færdige byggeri.

Solen og det grønne i centrum
Husets rum fordeler sig rundt om et åbent atrium, der afspejler solens lys og den varme gule farve ind i bygningen. Rundt om bygningen ligger legepladsen pakket ind i den tidligere gårds gamle have. Der er bevaret så meget som muligt af den gamle have, da der er fokus på udeliv, f.eks. med dyrehold og havebrug. ”Fra jord til bord”.

Huset beklædes med træ, som males i naturlige brunlige nuancer udenfor, mens atrium holdes i en varm gul.Fleksibilitet
Institutionens grupperum kan disponeres fleksibelt til vuggestue- eller børne-havegrupper, og er opstartet med 2 vuggestue- og 4 børnehavegrupper. Der er disponeret med ”dynamisk krybberum” hvor krybberummet er delt, og den ene halvdel vil kunne benyttes til aktivitetsrum. Der kan også let veksles mellem gruppe- og funktionsopdeling. To af grupperummene er sammenlagt til et stort fællesrum – men der er forberedt til, at de kan skilles ad igen på et senere tidspunkt.

Brugerproces
Institutionen er blevet til i tæt samarbejde med dagtilbuddet, fra program til projektforslag. Processen blev styret af RUBOW, hvorefter projektet blev udbudt i totalentreprisekonkurrence.

Arkitekt- og bygherrerådgivning RUBOW arkitekter har tegnet projektet og har fungeret som arkitektrådgiver frem til og med myndighedsprojekt, hvoreft er vi er fortsat var bygherrerådgiver på sagen. Projektet er udført i et integreret samarbejde med totalentreprenør og ingeniør.

År  

2017-2019

Bygherre  

Aarhus Kommune

Sted  

Solbjerg

Adresse  

Solbjerg Hedevej, Solbjerg, Aarhus

Størrelse  

1060 m2

Arkitekt  

RUBOW arkitekter A/S

Ingeniør  

LB rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt  

WainøFrandsen By & Landskab

Status  

Udført

Samarbejdspartner  

Designmodul