T3 Airside Expansion

Konkurrenceforslag til udvidelse af Københavns Luftshavns Terminal 3.

Udvidelsen af Terminal 3 er tænkt indefra og ud. Funktionerne på de forskellige etager er bevidst gjort synlige så der opstår en transparent bygning der giver brugeren indsigt i terminalens mange funktioner. Det er et dynamisk hus, der skifter karakter over døgnet, og som skal virke imødekommende for alle husets brugere, både besøgende og personale.

Disponering
Terminal 3 udvides i sin fulde længde med ca. 60 meter mod airside mellem finger B og C. Der udvides med kælderarealer med lagerfaciliteter, teknikarealer samt bagagehåndtering. På stueplan udvides bagageudleveringshallen og der indarbejdes bagagehåndteringsområde med adgang direkte fra airside. På level 1 og 2 indrettes terminalområde for passagerer. På level 3 indrettes moderne kontorfaciliteter og store rummelige teknikarealer, placeret centralt i forhold til hovedføringsveje.

Flow
For at sikre en smidig logistik på passageretagerne, udlægges to flow. Et hovedflow, der hurtigt og sikkert får passagerer fra A til B suppleret af et oplevelsesflow, der via varierede rumlige og kommercielle oplevelser og et kig til airside, giver passagererne et spændende og stimulerende ophold i terminalen.

Urban identitet
Ved at betragte terminaludvidelsen i samme skala som et byplan, har vi ladet os inspirere af det klassiske København med sine små passager og pladsdannelser. Der Hver plads er tilført hver sin egen identitet i form af Strøget, Rådhuspladsen og Kongens Have. Pladserne har hver deres fortælling, stemning og atmosfære og danner baggrund for et væld af oplevelser for terminalens besøgende.


Well being
I udvidelsen af terminalen er der bevidst arbejdet med at skabe varierende rumlige oplevelser, hvor dagslys spiller en væsentlig rolle for iscenesættelsen af rummet. Gennem åbne atrier, skylights og udendørs gårdrum trækkes dagslys langt ind i terminalen, hvor det bidrager til et positivt indeklima, og lufthavnens brugere kan opleve lysets skiften over døgnet.

År  

2019

Bygherre  

Københavns Lufthavn CPH

Sted  

Terminal 3, Kastrup

Arkitekt  

RUBOW arkitekter / Smith Hammer Lassen architects

Ingeniør  

Sweco

Status  

Afsluttet

Samarbejdspartner  

Smith Hammer Lassen architects, Sweco, Portland Design